Mentorointia

Jäsenetuna mentorointia ja neuvontaa yrittäjälle

DigiMaMa ry:n jäsenille on tarjolla räätälöidysti rakennettu neuvonta-mentorointi-konsultointipalvelu. Kaikki tarvitsevat mentoria ja mentorointia, ja sen rooli on tämän tulevaisuuden yritystoiminnassa entistä tärkeämpi. Käytännön arjessa ja elämässä, kun puhumme mentoroinnista, voisimme samanaikaisesti puhua ohjauksesta, sparrauksesta tai konsultoinnista, sillä oppimisen ja kehittymisen peruspilareina työyhteisö, osallisuus ja merkityksensä tunteminen ovat kaikille kriittisen tärkeitä.

Välillä yritystoiminnassa tarvitaan joku, joka tuuppaa eteenpäin, haastaa ja auttaa kehittymään.

DigiMaMan tarjoamassa mentoroinnissa tai ohjauksessa ei anneta valmiita ratkaisuja, vaan autetaan mentoroitavaa hänessä itsessään olevan tiedon äärelle. Harva yritys ajattelee mentorointia tarpeelliseksi tai neuvontaa jossakin yrityksen tilanteessa kriittisen tärkeäksi, mutta mitä jos haastaisit itsesi siihen rohkeasti? Kun ihminen oppii johtamaan itseään ja yritys näkee uusia mahdollisuuksia toiminnassaan, on helpompaa selviytyä muuttuvissa olosuhteissa.

Mentoroinnin juuret ovat Kreikan mytologiassa. Tarussa kerrotaan, kuinka Ithakan kuningas, sotapäällikkö Odysseus pyysi ystäväänsä Mentoria huolehtimaan pojastaan Telemakhoksesta sillä aikaa,kun Odysseus itse oli sotimassa. Mentorointi ja mentori viittaavat siten tähän taruun, jossa Mentor opetti, kasvatti, ohjasi ja piti huolta Telemakhoksesta (ks. Homeros 1924).

Puhelimessa tai internetissä toteutettava palveluneuvonta voi liittyä osaamiseen, sparraukseen tai liiketoiminnan päivittämiseen, kommentointiin tai esimerkiksi sopimustekstin tarkisteluun tai läpikäyntiin. Mentorointi ei välttämättä kestä kuukausia ja monesti jopa yksi puhelinkeskustelu auttaa.

Kerromme mielellämme lisää:

johanna.juntunen@digimama.fi

leo.mustonen@digimama.fi