Yksisarviseksi ei synnytä, sellaiseksi kasvetaan

Henkilöllä on yksisarvisnaamio päässä.

Työpaikkailmoituksia selatessaan tulee usein epätoivoinen olo. Vaikka mieluinen tehtävä löytyisi, ei sitä kuitenkaan uskalla hakea, koska vaatimuslista on täysin kohtuuton vastavalmistuneelle tai alanvaihtajalle.

Esimerkiksi IT-alalla tulee vastaan työpaikkailmoituksia, joissa etsitään työntekijöitä junior-tason tehtäviin usean vuoden kokemuksella. Mutta eikö junior-sana tarkoita juuri sitä, että saa olla aloittelija ihan luvan kanssa ja vaikkapa vastavalmistunut voisi sopia täydellisesti sellaiseen rooliin?

Monessa yrityksessä halutaan kokeneita työntekijöitä, niin sanottuja valmiita paketteja, joilla olisi koko arsenaali työkaluja hallussa ja usean vuoden työkokemus. Joskus näkee sellaisiakin työpaikkailmoituksia, joissa vaatimuksena on vähintään kolmen vuoden työkokemus junior-tason tehtävään. Kolme vuotta työelämässä on mielestäni aika paljon. Siinä ajassa ehtii jo kasvaa junior-tason yli ja saada hienon portfolion kasaan omasta osaamisestaan.

Työnantajan kannalta olisi varmasti hienoa saada superkokenut työntekijä, joka hallitsisi heti kaikki asiat aloittaessaan uudessa työssään ja toisi mullistavia ideoita esille. Mutta valitettavasti sellaisia työntekijöitä on vain rajallinen määrä. He ovat niin sanottuja yksisarvisia.
Yksisarvisten etsimisen sijaan kannattaisi miettiä, miten sellaisia kasvatetaan. Tärkein taito yksisarviseksi kasvamisessa on kyky oppia uutta. Siihen pitäisi lisätä vielä motivaatio, koska motivaatio ja kyky oppia kulkevat usein käsi kädessä.

Tiedän, etteivät kaikki ole motivoituneita uuden oppimisesta ja se on ihan ok. Olemmehan kaikki erilaisia. Mutta jos olet innostunut uuden oppimisesta, osoita se potentiaaliselle työnantajalle. Ole rohkea. Jos olet löytänyt mielenkiintoisen työpaikan, muttet täytä kaikkia kriteerejä, kerro että opit paikan päällä kunhan saat mahdollisuuden osoittaa kykysi. Jos olet innostunut uuden oppimisesta, muista, että sinussa piilee valtava voima. Eivät kaikki työnantajat ja rekrytoijat välttämättä tajua sitä vielä, mutta älä huoli, se oikea työnantaja löytyy ihan varmasti. Viesti kyvystä oppia pitää vain saada perille.

Onneksi monella taholla on herätty tähän ongelmaan, eli yksisarvisten puuttumiseen ja työnantajien valistamiseen. Esimerkiksi Ohjelmisto- ja e-business ry on käynnistänyt hiljattain hienon kampanjan yhdessä jäsenyritysten kanssa, jonka tavoitteena tarjota 13.9.-31.10. haettavaksi yli sata junioritason työpaikkaa alan yrityksistä. Juniori-IT-paikkoja löytyy kampanja-ajalla tunnisteella #juniorittöihin. Kampanjalla on upea motto – “Ilman junnuja ei tule sennuja”. Lue kampanjasta lisää täältä.

Teksti: Vlada Laukkonen