Yhteishenkeä voi nostaa myös etänä

Markkinointi- ja valmennusliiketoimintayritys Aava & Bangilla etätöistä on tullut arkea. Yhteishenkeen ja viihtyvyyteen kiinnitetään etänäkin paljon huomiota.

Aava & Bangilla etätyöt olivat sallittuja ennen koronaakin. Yrityksen sisäiset tapahtumat keskittyivät kuitenkin paljon Jyväskylän päätoimipaikkaan. Kun maailma muuttui, ihmiset alkoivat päättää vahvemmin itse ja oman työtilanteensa ehdoilla, missä ja miten työskentelevät.

”Suhtautuminen etätyöhön muuttui. Ihmiset ymmärtävät sen arvon nyt eri tavalla ja ottavat sen enemmän hyvänä tapana tehdä työtä kuin poikkeuksena. He käyttävät useammin aikaa miettiäkseen, mikä on missäkin hetkessä itselle parasta”, Aava & Bangin valmennusliiketoiminnan asiakkuusjohtaja Satu Vainio sanoo.

Yrityksen pääkonttori on edelleen Jyväskylässä mutta työntekijöitä on myös Helsingissä ja Tampereella. Vainio uskoo, että yrityksessä on opittu rakentamaan yhteisöllisyyttä, joka ei ole riippuvainen fyysisestä läsnäolosta. Firman sisäistä sosiaalista mediaa käytetään aiempaa fiksummin ja etänä työtä tekevät ihmiset otetaan luontevasti huomioon.

Viikon onnistuja ja etäafterworkit luovat yhteishenkeä

”Epämuodollista vuorovaikutusta alkaa olla myös virtuaalisesti. Palavereissa kysellään kuulumisia etänäkin.”

Vainion mukaan yrityksessä on tehty viime vuosina tietoisesti paljon töitä työkulttuurin, henkilökunnan viihtyvyyden ja yhteishengen eteen. Perjantaisin järjestetään onnistuja-äänestys, jossa kaikki työntekijät kertovat, kuka on heidän mielestään viikon onnistuja.

Firmalla on nykyään myös väliproseccotoimikunta, joka järjestää etäafterworkeja ja elokuvailtoja. Lisäksi työntekijät harrastavat yhdessä kaikenlaista neulonnasta kiipeilyyn. 

”Pidämme huolta yhteydestä toisiimme ja siitä, että työyhteisön henki säilyy hyvänä”, Vainio sanoo.

”Sitä ei tehdä siksi, että voittaisimme kisoja tai houkuttelisimme tiukalla alalla osaajia meille töihin. On tunne, että johtokin haluaa aidosti rakentaa sekä itselleen että muille hyvän työpaikan.”

Perjantaisin järjestetään onnistuja-äänestys, jossa kaikki työntekijät kertovat, kuka on heidän mielestään viikon onnistuja.

Kuka?
Satu Vainio
valmennusliiketoiminnan asiakkuusjohtaja
Aava & Bang

Miten työelämä on viime vuosina muuttunut? Lue Sitran vanhemman neuvonantajan Tapio Huttulan ajatukset tämän hetken ja tulevaisuuden työelämästä.

 Teksti Emmi Laukkanen, kuvat Jussi Judin