Vinkkejä ahdistavan maailmantilanteen selättämiseen

Tunnelmakuva kesäinen apilankukka ja neliapila.

Nykyinen maailmantilanne saattaa ja saa ahdistaa, mutta ikäviin asioihin ei kannata jäädä vellomaan. Kysyimme kolmelta digimamalaiselta, miten he saavat työpäivänsä luistamaan. Ainakin yksi vinkki on varma: Työkavereiden kanssa on hauskempaa kuin itsekseen murehtiessa.

 

Mikael Merenparras

Mikael Merenparras
Customer Support Specialist, Supermetrics, Helsinki

“Parasta työssä ja työpäivässä on tiimimme vahva koheesio – haluamme osallistua tiimin toimintaan ja pysyä ryhmässä vaikka olisimme etätöissä.

Virallisten tiimikokousten lisäksi järjestämme vapaamuotoisempia tapaamisia. Muutkin yrityksessä ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että meidän tiimi toimii.

Etsimme yhdessä ratkaisuja työhön liittyviin ongelmiin. Jos jokin ei toimi, yritämme keksiä uusia lähestymistapoja. Yrityksen ja erehdyksen kautta mennään. Tuntuu siltä, että kokeilukulttuuri on lisääntynyt korona-aikana.

Etätöissä kotona työpäivät tauottaa ja voimaa antaa Huatli-kissa.”

Yrityksen ja erehdyksen kautta mennään.

Satu Järvinen

Satu Järvinen
Digituottaja, Kuuki Marketing Lab, Vantaa

“Itse yritän sisällyttää työpäivään jotain, joka rikkoo rutiinin ja puurtamisen näppäimistöllä. Etätöissä se voi olla vaikka jalkakyykyt pikkutauolla, kävely lounastunnilla tai etäkahvit työkavereiden kanssa. Ne tuovat energiaa.

Toimistolla puolestaan sparrailu työkavereiden kanssa on parasta mielenravintoa. Ja varsinkin pitkän etätyöputken jälkeen toimistolla on aikamoinen pulina käynnissä.

Ukrainan sota sai aikaan tunteen, että tämä ei ole todellista. En voi kuitenkaan vaikuttaa siihen, joten yritän suunnata ajatukset muualle.”

Toimistolla puolestaan sparrailu työkavereiden kanssa on parasta mielenravintoa.

Sanna Karvinen

Sanna Karvinen
Digital Marketing Manager, Volvo Finland, Vantaa

“Olemme etätyösuosituksen jälkeen siirtyneet monipaikkatyöhön ja tiimimme kokoontuu kerran viikossa toimistolle. Sen lisäksi jokainen voi itse päättää, missä töitään tekee.

Totaalisessa etätyössä oltiin kuitenkin pitkään. Oman hyvinvoinnin kannalta kaikkein tärkeintä on nähdä työkavereita. Eivätkä kohtaamiset työpaikalla liity pelkästään työasioihin vaan myös kaikkeen muuhun elämään.

Varsinkin alkuvaiheessa Ukrainan sota mietitytti tosi paljon, mutta on keskityttävä myös muihin asioihin – asioihin, joihin voi itse vaikuttaa. Välillä on pakko suojella itseään sulkemalla uutiskanavat. Se ei kuitenkaan tarkoita, että asia olisi vähämerkityksellinen.

Kesä on nyt tulossa ja meidän pitäisi uskaltaa löytää elämään iloa ja onnea.”

Välillä on pakko suojella itseään sulkemalla uutiskanavat.

Teksti Tanja Harjuniemi, Kuva Dustin Humes / Unsplash