Tarkista nämä verovähennykset

On jälleen aika tarkistaa, että veroilmoituksen tiedot ovat ajan tasalla. Korjausten määräpäivä näkyy veroilmoituksessasi tai sen voi tarkistaa OmaVerossa. Monen vähennykset muuttuivat etätyön myötä.

Koronaviruspandemia muutti monen tapaa tehdä töitä: etätyöt lisääntyivät ja työmatkat vähenivät. Myös työn tekemiseen liittyvät kulut muuttuivat. Jos veroilmoituksessa on kaikki kunnossa, eikä korjattavaa ole, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Muussa tapauksessa korjausten määräpäivä on 4.5.–18.5.2021. 

Kannattaa olla tarkkana etenkin seuraavia verovähennyksiä ilmoittaessa:

 

Kasvomaski töissä*

Jos tarvitset työssäsi kasvomaskia ja joudut ostamaan niitä itse, voit vähentää maskeista aiheutuneet kulut veroilmoituksessa tulonhankkimiskuluna.

Kasvomaski työmatkalla **

Voit vähentää maskikuluja 2 € jokaiselta päivältä, joina olet kulkenut kodin ja työpaikan välillä julkisilla kulkuneuvoilla 13.8. jälkeen. Vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.

Matkakulut *

Jos olet tehnyt paljon etätöitä, et ehkä pysty enää vähentämään verotuksessa kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja edellisvuosien tapaan.

Työhuone *

Laske tarkasti tehdyt etätyöpäivät. Jos olet etätöissä yli puolet vuoden työpäivistä, työhuonevähennys on 900 €. Jos etätyöpäivien määrä jää alle puoleen, vähennys on 450 €. Työhuonevähennys kattaa vuokran, kalusteet, valon, sähkön, lämmön ja siivouksen.

Etätyön tekemisen kulut *

Kaikki etätöihin liittyvien kulujen tositteet kannattaa ottaa talteen. Esimerkiksi etätöissä käytetystä kodin tietoliikenneyhteyden kustannuksista yleensä 50 prosenttia voi vähentää verotuksessa.

 

* PS. Verottaja myöntää automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Jos kaikki tulonhankkimismenot ovat yhteensä alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

** PS. Omavastuu kodin ja työpaikan välisten matkojen kuluissa on 750 euroa. Sitä pienempiä matkakuluja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Juttu on julkaistu alunperin E>-lehdessä 4 / 2020.

Teksti Matti Lintulahti

Huom! Ajankohtaisin tieto verovähennyksistä kannattaa aina tarkistaa verottajalta.