Näin pyydät lisää palkkaa

tunnelmakuva shakkinappulat.

Palkkaneuvotteluun kannattaa valmistautua kuin mihin tahansa neuvotteluun. Näin pääset varmemmin hyvän lopputuokseen. Lue ERTOn lakimiehen Anne Kaattarin vinkit.

1) Valmistaudu jo etukäteen

Mieti sopivia argumentteja, miksi sinun pitäisi saada palkankorotus juuri nyt. Olet heikoilla, jos perusteesi on vaikkapa se, että olet juuri muuttanut ja työmatkasi on pidentynyt. Palkankorotusperusteet tulevat itse työstä, sen vaativuudesta ja onnistumisistasi.

Jos työtehtäväsi ovat muuttuneet vaativammiksi, edellisestä palkankorotuksesta on jo pari vuotta, olet onnistunut työssäsi erityisen hyvin tai epäilet palkkatasosi alittavan alan yleisen tason, palkankorotusperusteet täyttyvät.

  • Selvitä alasi ja työpaikkasi palkkataso. Palkkatietoa löytyy niin DigiMaMan verkkosivuilta  ja ERTOsta, Tilastokeskuksen sivuilta, työpaikkasi intranetistä kuin luottamushenkilöiltäkin.
  • Mikäli huomaat, että vastaavista työtehtävistä maksetaan yleensä enemmän kuin sinä saat, tutustu käytössä olevaan palkkausjärjestelmään, pyydä apua luottamushenkilöiltä tai ota yhteyttä ERTOon.
  • Ja huomio! Muista kertoa myös mitä uutta olet oppinut ja tai missä ole tkehittynyt edellisen palkankortuksen jälkeen ja miten se hyödyttää työnantajaa.
Tarvitsetko apua palkkaneuvotteluihin tai selvittääksesi muita työpaikan epäkohtia? Kysy ammattilaiselta sen sijaan, että valittaisit asiaa somessa!

2) Paljonko palkkaa voi pyytää lisää?

Kun olet selvittänyt alan ja työpaikkasi palkkatason, euromääräinen korotus alkaa hahmottua. Esitä palkkatoiveesi hieman toivomasi palkan yläpuolelta. Näin sinulla on tarvittaessa tinkimisvaraa.

  • Huolehdi, että korotus maksetaan sovitusti.
  • Sovi myös, että palkka-asioihin palataan jälleen viimeistään työtehtäviesi muuttuessa. Jos asioista on sovittu kirjallisesti, aina parempi.
  • Jos työnantaja ei lämpene palkankorotustoiveellesi, pyydä sille perustelut. Kysy, miten voisit kehittää osaamistasi, jotta palkankorotus olisi todennäköisempi.
Palkasta kannattaa kehdata puhua ääneen!

3) Nolottaako palkankorotuksen pyytäminen?

Palkka-asiat ovat monen mielestä vähän nolo ottaa esiin, vaikka oikeasti nolosteluun ei ole mitään syytä. Niinpä palkkaneuvotteluja kannattaa harjoitella. Ota ystävä avuksi ja treenatkaa yhdessä. Näin olet valmiimpi oikeassa tilanteessa.

  • Mieti, mitkä ovat palkankorotusperusteesi. Kirjaa esimerkiksi ylös, miten tehtäväsi ja osaamisesi ovat kehittyneet vaativammiksi sitten edellisen korotuksen.
  • Valmistaudu vasta-argumentteihin ja perustelemaan vaatimuksesi. Pysy rauhallisena, kohteliaana ja asiallisena!
  • Huomio! Työnantaja saattaa sanoa, että juurihan palkat nousivat yleiskorotuksen verran. Se ei ole välttämättä hyvä peruste evätä oikeutettu palkankorotus. Yleiskorotuksen tehtävä on nimittäin huomioida inflaatio. Vaativammista tehtävistä seuraava palkankorotus on eri asia.
  • Palkasta on luonteva keskustella kehityskeskustelussa, mutta palkkatsekkaus on hyvä tehdä aina tehtävien muuttuessa tai parin vuoden välein.
Onnea neuvotteluun!
Täältä löydät lisävinkkejä palkkaneuvotteluihin!

 

Kuka?
Anne Kaattari, ERTOn lakimies

Paljonko markkinointiviestintä- ja digimedia-alalla pitäisi vähintään saada palkkaa? Lue lisää.
Mitä yhteistä on aloilla, joilla on huono palkkataso? 

Teksti Leena Filpus, kuva GR Stocks
Juttu on julkaistu alunperin ERTOn E>-lehden numerossa 1/18.