Mimmit koodaa ja inspiroi naisia it-alalle

Maksuttomia ohjelmointikoulutuksia naisille järjestävä Mimmit koodaa -ohjelma muuttaa IT-alaa ja koko yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi.

Kun ensimmäiset Mimmit koodaa -tapahtumat järjestettiin talvella 2018 Helsingissä, järjestäjien tavoitteena oli saada workshopeihin noin 100 osallistujaa. Toisin kävi: pisimmät jonot venyivät peräti 800-henkisiksi.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n käynnistämä Mimmit koodaa -ohjelma on alusta asti ollut poikkeuksellinen menestystarina. Se on ilmiö, joka on edennyt vauhdilla, jota järjestäjienkin on välillä vaikea uskoa todeksi.

– Naisia on yritetty saada toimialalle jo pitkään, mutta keinot eivät ole olleet oikeita. Se, että meillä on ollut workshopeja, joissa naiset ovat päässeet tapaamaan toisiaan ja konkreettisesti kokeilemaan koodaamista, on ollut ratkaisevaa, pohtii ohjelman koordinaattori Milja Köpsi.

Köpsin mukaan Mimmit koodaa -ohjelma todistaa, että naiset ovat erittäin kiinnostuneita IT-alasta, mutta maailmalla on ollut tapana tiputella tielle stereotypioita ja esteitä. Ohjelmistoalan sukupuolittuneisuus ja osaajapula takaavat suuren kysynnän naisten tuomalle osaamiselle, näkökulmille ja diversiteetille.

– Softaa on käytössä nykyään aivan joka paikassa. Jos sitä tekevät ainoastaan valkoihoiset kolmekymppiset miehet, niin se on vähän puolueellista.

Palkittua tasa-arvotyötä

Käytännössä Mimmit koodaa -projekti toimii niin, että Ohjelmisto- ja e-business ry koordinoi jäsenyrityksiänsä järjestämään naisille tarkoitettuja ilmaisia koulutustilaisuuksia. Erilaisia workshopeja, webinaareja ja muita tapahtumia järjestetään niin edistyneemmille koodaajille kuin aivan vasta-alkajillekin.

– Yritykset itse haluavat panostaa tähän, koska Mimmit koodaa on tilaisuus kouluttaa osaajia juuri omaan tuotteeseen, omaan toimintatapaan ja tiimiin. Silloin on ihan OK olla vasta aloitteleva koodaaja, Köpsi kuvailee.

Vain muutaman vuoden toimittuaan Mimmit koodaa -ohjelma on kasvanut jo yli 6 000 naisen yhteisöksi. Ohjelman tekemä työ sukupuolten välisen tasa-arvon eteen on palkittu muun muassa EU:n tasa-arvopalkinnolla ja Milja Köpsi on juttua kirjoittaessa ehdolla Nordic Women In Tech Awardsin Diversity leader of the Year -kategoriassa.

– Meidän tekemistä on alettu noteerata, koska se on ihan konkreettisesti saanut aikaan tuloksia. Osallistujamäärät meidän ohjelmassa kasvavat ja kuulemme koko ajan uutisia kouluista, joissa naisten määrä opiskelijoista nousee.

 

Maailman muuttaminen ei ole loppujen lopuksi niin kummallista hommaa. Oikeastaan maailma muuttuu jokaisessa asiassa, jota tehdään.

Esimerkit näyttävät tietä

Virallisten palkintojen ja tunnustusten lisäksi pienetkin palautteet opiskelijoilta saavat Milja Köpsin liikuttumaan. Hän saa säännöllisesti viestejä siitä, kuinka joku ohjelman koulutuksissa käynyt pääsee ensimmäiseen työhaastatteluunsa tai työpaikkaansa.

– Sellaisten viestien saaminen ja keskustelun seuraaminen sosiaalisessa mediassa on järjettömän hienoa. Olen ylpeä siitä, että saan työkseni auttaa ihmisiä löytämään uusia vahvuuksia itsestään.
Milja Köpsi uskoo, että maailman muuttaminen ei ole loppujen lopuksi niin kummallista hommaa. Oikeastaan maailma muuttuu jokaisessa asiassa, jota tehdään.

– Jos yksikin ihminen onnistuu jossain, niin sen impakti muihin voi olla suuri. Maailma muuttuu yksittäisten ihmisten ja heidän esimerkkinsä kautta tosi vahvasti.

Ja kun syntyy tarpeeksi monta esimerkkiä, on syntynyt jo kokonainen ilmiö. Sen Köpsi huomasi viimeistään silloin, kun yllättävissäkin paikoissa alkoi yhtäkkiä ilmestyä juttuja naiskoodaajista.

– Kaikki konkreettinen tekeminen ja naisroolimallien näkyminen muuttaa asioita. Oli mahtavaa huomata, että hiljattain jopa Pirkka-lehti julkaisi jutun naiskoodarista, joka oli vaihtanut alaa, Köpsi iloitsee.

Koko Eurooppa koodaa

Mimmit koodaa -projektin tulevaisuudessa on luvassa laajentuminen Suomen rajojen ulkopuolelle. EU:n Erasmus-ohjelman kustantamassa Become a Woman Coder -hankkeessa luodaan työvoimaviranomaisille sekä uutta suuntaa hakeville naisille työkaluja ohjelmistoalalle työllistymiseen.

– Hankkeessa on lisäksemme kumppaneita esimerkiksi Puolasta ja Ranskasta. Meillähän esimerkiksi Ruotsissa ja Suomessa ollaan aika hereillä, mutta jossain muualla tämä voi olla vielä suurempi haaste.

Osassa Euroopan maissa työmaailma on edelleen hyvin vahvasti miesvetoinen. Naisten matalapalkkaisuus korostuu – tai sitten naiset jäävät työelämästä kokonaan pois pyörittämään perhettä ja kotia.

– Me tuodaan hankkeeseen oma kokemuksemme siitä, kuinka naisia innostetaan ja ohjataan. Halutaan olla vaikuttamassa siihen, että ihmiset pystyy näkemään sukupuolen ohi.

Työ Suomessakaan ei toki ole vielä ohi, vaan naisten innostaminen koodaamaan jatkuu kotimaassa edelleen. Tässäkin asiassa Milja Köpsi uskoo esimerkin voimaan.

– Jos me saadaan yksi tällainen vahvasti sukupuolittunut toimiala muutettua tasa-arvoiseksi, niin se on mahdollista millä tahansa muullakin toimialalla. ■

 

Olen ylpeä siitä, että saan työkseni auttaa ihmisiä löytämään uusia vahvuuksia itsestään.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuka?
Milja Köpsi

  • On saanut Italian presidentiltä ritariarvon.
  • Rentoutuu pelaamalla Pleikalla miehen kanssa.
  • Rakastaa pullaa ja villasukkia.
  • Miljan kotona on noin 50 viherkasvia.
  • Pelaa koristetyynytetristä ihan liian usein.

Teksti: Miikka Rusi, kuvat: Jyri Keronen, Milja Köpsi