Juristi lähellä pitää riidat kaukana – varaa mentorointiaika

Mietityttävätkö tekijänoikeutesi ja luovan työsi suojaaminen? Nyt ei tarvitse pähkäillä yksin. Apua löytyy digimamalaisille mentorointipalveluja tarjoavalta lakimieheltä Arttu Ahavalta. Varaa oma mentorointisessiosi!

Elämme legalisaation aikaa.

”Se merkitsee sitä, että yritystoiminnassa suullisen sopimisen sijaan yrityksen toimintaan liittyvät asiat on sovittava kirjallisesti ja yksiselitteisesti”, varatuomari Arttu Ahava kiteyttää.

Lakitoimisto Berggrenillä työskentelevällä Ahavalla on pitkä kokemus IPR- eli teollisoikeuksista ja tekijänoikeuksista sekä aineettomista eli immateriaalioikeuksista. Työnsä ohessa Arttu Ahava antaa lainopillisia mentoripalveluja DigiMaMan jäsenille.

Yhteiskunta digitalisoituu. Yhä useampi työllistää itse itsensä tai työskentelee pienessä yrityksessä, jonka liikevaihto tulee luovasta työstä, koodaamisesta tai näiden yhdistelmästä.

Ymmärryksen sopimusten tärkeydestä tulisikin kuulua modernin yrittäjän yleissivistykseen, Ahava sanoo.

”Usein kyse on vaikka hinnoittelun ymmärtämisestä. Esimerkiksi valmistetun sovelluksen hintaan vaikuttaa myydäänkö tuotteeseen kaikki oikeudet vai käyttöoikeuksia. Kun työ on jo tehty, sopiminen on hankalaa”, Ahava sanoo.

Ahavan mentorointi digimamalaisille koostuu yhdestä puolen tunnin tapaamisesta. Sen aikana kokenut juristi kykenee kartoittamaan, mitkä ovat yrityksen toiminnan kannalta tärkeät juridiset näkökulmat ja neuvomaan, millaisia sopimuksia jatkossa tarvitaan.

”Olen juristina ehkä enemmänkin konsulttimainen. Lain yksityiskohdat on totta kai tunnettava, mutta enemmän minua kiinnostaa se, miten voin osaamisellani auttaa yrittäjiä liiketoiminnan kehittämisessä.”

Jatkossakin yrittäjän on hyvä pitää juristi puhelinsoiton päässä. Riittävä etukeno ja tarkasti laaditut sopimukset ovat paras keino pitää yritystoiminnalle haitalliset riidat poissa. Hintaa on turha pelätä, Ahava sanoo.

”Lakimiehen työ on mystifioitua mutta todellisuudessa asiantuntijatyötä siinä missä muukin. Tuntihintaa ei pidä ottaa annettuna. Esimerkiksi asiakirjojen laatimisesta voi neuvotella urakkataksan.”

Ymmärryksen sopimusten tärkeydestä tulisi kuulua modernin yrittäjän yleissivistykseen.

Varaa aika Arttu Ahavan mentorointiin!

 

Kuka?
Varatuomari Arttu Ahava,
Lakitoimisto Berggren

 

Varaa oma mentorointiaikasi!

DigiMaMa kustantaa jäsenilleen yhden mentorointikerran vuodessa. Arttu Ahavan lisäksi mentoreita ovat hyvinvointivalmentaja Joni Jaakkola ja DigiMaMan puheenjohtaja Johanna Juntunen. Joni Jaakkolan esittelimme E>-lehden numerossa 4/2021 ja lehden ilmestyttyä näillä sivuilla, Johanna Juntusesta voit lukea lisää kesäkuun alussa ilmestyvästä E>-lehden numerosta 3/22 sekä viikkoa lehden ilmestymisen jälkeen DigiMaMan verkkosivuilta.

Varaa oma mentorointisi osoitteessa kauppa.digimama.fi. Sieltä löytyy myös lisätietoja mentoreista. Halutessasi voit sopia mentoroinnin jatkamisesta omakustanteisesti maksuttoman kerran jälkeen.