Ilmainen videoeditori Da Vinci Resolve

Mistä hyvä videoeditori, jos käytössä ei ole Adoben Creative Cloudia? Ratkaisu voi olla Blackmagic Design Da Vinci Resolve.

Videosisällöt ovat nykyään todella suosittuja, mutta jos ei ole Adoben Creative Cloudin käyttäjä, voi tasokkaan videoeditorin löytäminen olla hankalaa ja kallista. Ei kuitenkaan mahdotonta.

Elokuvakameroistaan tunnetun Blackmagic Design Da Vinci Resolve oli alunperin värien korjailuun tarkoitettu sovellus, mutta se on ajan myötä kasvanut täysimittaiseksi videoeditoriksi.

Resolven käyttöliittymä on jaettu selkeyden vuoksi osiin: Edit, Cut, Color, Fusion ja Fairlight. Fusionilla on mahdollista tehdä liikegrafiikkaa ja efektejä. Fairlightissä muokataan ääniraitaa.

Da Vinci Resolve ei ole kaikilta osin Adoben erillisohjelmien veroinen, mutta se tarjoaa kaiken tarvittavan samassa paketissa. Perusversio on ilmainen ja täysi versiokin on hinnaltaan järkevissä lukemissa.

Sovellus on saatavilla niin Windowsille, Macille kuin Linuxillekin. Mac-versio toimii natiivisti Applen omalla suoritinarkkitehtuurilla.

Lisätietoja : blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/