3 kirjaa jaksamisesta – vertaistukea, vinkkejä ja työvälineitä

Etätyöt ja virtuaalitiimeissä työskentely, stressinhallinta, työuupumus. Työelämä on muutoksessa ja murroksessa, ja tilanteeseen sopeutuminen voi viedä aikaa ja voimiakin. Onneksi asioita ei tarvitse pähkäillä vain itsekseen. Apua, vinkkejä ja pohdintaa löytyy esimerkiksi kirjoista. Tässä mielenkiintoisia ja ajatuksia avartavia opuksia tämän päivän työelämästä. 

Läsnä etänä

Mitä meidän tulisi ymmärtää virtuaalitiimeissä toimimisesta? Miten luottamusta voidaan ylläpitää etänä? Läsnä etänä – Seitsemän oppituntia tulevaisuuden työelämästä on tiivis, monipuolinen analyysi etätyöstä. Konkreettisia vinkkejäkään ei ole unohdettu. Tässä esimerkki: pidä to do -lista realistisen pituisena.

Kati Haapakoski, Anna Niemelä, Elina Yrjölä, Läsnä etänä – Seitsemän oppituntia tulevaisuuden työelämästä (Alma Talent 2020)

 

Työuupumuskirja

Arvioiden mukaan yksi neljästä ihmisestä uupuu, joten työuupumus koskettaa valtavaa määrää ihmisiä ainakin välillisesti. Rosanna Marila on haastatellut teokseen ammattilaisia lähihoitajasta puoluejohtajaan. Mukana on myös paljon käytännön tietoa avun etsintään. Hyvää vertaistukea jaksamisen kanssa kamppaileville!

Rosanna Marila, Liisa Valonen, Työuupumuskirja (Docendo 2020)

 

Hallitse stressiä

Stressinsäätelykyky ja stressialttius ovat yksilöllisiä kuin sormenjälki, kirjoittaa psykologi ja psykoterapeutti Tarja Nummelin. Kattavassa, yleistajuisessa kirjassaan hän selittää paitsi stressijärjestelmämme rakentumisen myös mitä tekemistä esimerkiksi tunteilla ja ajatusmalleilla on stressiherkkyytemme kanssa.

Tarja Nummelin, Hallitse stressiä – Tunnetaidoilla irti paineista (Atena 2020)

Juttu on julkaistu alunperin ERTOn E>-lehden numerossa 4/20.